Bila sebut PMS ni, mereka yang bgelar perempuan / wanita je yang tahu. Rimas gila kalau kena PMS ni memanjang nak mengamuk, nak marah, meroyan tak tentu pasal. Kejap jadi mak kau hijau, kejap jadi singa jadian, kejap jadi ghimau mula la kalau yang dah kawin tu anak-anak, suami dan orang sekeliling jadi mangsa. Semuanya disebabkan hormon, dan tak semua orang mampu nak kontrol PMS yang kita sedang hadapi. Tapi, hari ini saya nak kongsikan Tips Atasi PMS Supaya Anda Tak Menjadi Mak Kau Ijau Setiap Kali Datang Bulan

B Complex, Anti Stress, Tips Atasi PMS

 1. Bersukan – Bersukan secara konsisten dan teratur membantu untuk melepaskan stress dan menghilangkan keletihan badan.
 2. Bertenang – Tidak boleh mengikut kata hati. Didik hati kita menjadi lebih tenang. Jangan terlalu ikutkan perasaan. InsyaALLAH boleh.
 3. B Complex – Kajian menunjukkan wanita yang mengambil makanan yang kaya dengan Tiamin (B1), Riboflavin (B2) dan vitamin B yang lain kurang mengalami masalah PMS berbanding mereka yang kurang diet rendah Vitamin B. B Complex Shaklee mengandungi semua yang di sebut tadi. Pengambilan B Complex setiap hari boleh mampu mengatasi masalah PMS anda.

  PERCAYALAH!!!

  Dan SILA CUBA SENDIRI

 4. Karbohidrat kompleks – Tukar diet kepada karbohidrat kompleks seminggu sebelum anda period.
 5. Elakkan makan makanan penyebab PMS – Elakkan atau kurangkan makanan seperti garam, kaffien, gula dan minuman beralkohol.
 6. Ubat mengawal hormon – PMS berlaku disebabkan hormon yang tidak betul. Jadi salah 1 cara dengan mengambil ubat hormon atau dalam shaklee kami ada GLA Complex. GLA Complex merupakan pilihan yang tepat kerana boleh menstabilkan hormon anda.
 7. Jangan Ikut Perasaan 
 8. Kalsium – Kekurangan kalsium juga boleh menjadi punca kepada PMS. Ostematrix Shaklee bukan sekadar kalsium yang boleh melegakan sakit-sakit pinggang semasa period, memberikan kecergasan kepada anda di waktu datang bulan.

Inilah Tips Atasi PMS Supaya Anda Tak Menjadi Mak Kau Ijau Setiap Kali Datang Bulan. Semoga bermanfaat. Jika ingin mendapatkan B-Complex, GLA Complex dan Ostematrix boleh lah menghubungi saya.

Ebby 0129569686
B’Rich Team Founder

By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

4 thoughts on “Tips Atasi PMS Supaya Anda Tak Menjadi Mak Kau Ijau Setiap Kali Datang Bulan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *