Sekarang ni rata-rata bakal ibu-ibu akan menggunakan google atau FB group untuk mencari maklumat. Macam itu jugak ebby, 1 masa dulu ebby jugak google untuk mendapatkan sesuatu maklumat dan bertanya pula di group-group tertentu. Maka, akan keluarlah macam-macam jenama set pantang yang di rekomen. Rambang mata nak pilih kan?

Tapi, hari ni ebby nak share mengenai set pantang shaklee. Waktu melahirkan 2 orang anak ebby Afrina dan Auni memang ebby menggunakan set pantang shaklee dan sehingga sekarang pun masih pengguna setia vitamin-vitamin shaklee.

Seperti yang kita tahu, kebanyakkan set bersalin yang berada di pasaran mengandungi herba. Dan kalau baby joundice atau lebih dikenali dengan nama demam kuning, doktor tak benarkan kita ibu yang menyusukan anak untuk mengambil apa-apa herbal. 

Dengan set bersalin shaklee, anda tak perlu risau kerana ianya bebas herbal & dijamin selamat untuk ibu & bayi. Boleh diambil seawal sejam selepas proses kelahiran (ibu yang makan ya, bukan bayi…jangan salah faham pulaks). Tempoh berpantang anda akan menjadi sangat mudah kalau anda mengambil set berpantang moden daripada Shaklee ni.

Set Berpantang Moden Terbaik Shaklee, Set Berpantang, Set Berpantang bukan Jamu, Set selepas bersalin, Set berpantang shaklee, Berpantang, Bersalin, Set berpantang shaklee kuala terengganu, set berpantang shaklee ready stock, set bersalin shaklee kuala terengganu
Set Berpantang Moden Terbaik Shaklee

Set ini mengandungi 6 jenis Vitamin;

VITALEA

Mengandungi 28 jenis vitamin termasuk Vitamin A,B,C,D,E, kalsium, zinc, iron dan sebagainya. Juga dikenali sebagai multivitamin. Vitalea berfungsi untuk memberi tenaga kepada ibu yang baru bersalin & sekali gus bayi yang menyusu juga akan mendapat khasiatnya.

B-COMPLEX

Ia memberikan anda mood gembira. Sangat penting bagi mengelakkan angin meroyan semasa berpantang. B Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh badan bagi menggantikan vitamin B yang hilang semasa proses mengandung & kehamilan. Vitamin B adalah penting bagi menjaga kesihatan jantung, sintesis, DNA, memberi tenaga & mengurangkan stres bagi ibu yang sedang berpantang.

Lazimnya, ibu berpantang kekurangan tidur kerana jadual tidur bayi yang tidak menentu di samping bayi yang kerap menangis. Tambahan pula tubuh badan kita masih dalam proses untuk recover selepas 9 bulan 10 hari mengandung & melalui proses kelahiran yang memenatkan. Oleh itu, B-Complex adalah satu kemestian untuk ibu berpantang.

VITAMIN C

Ia merupakan Anti oksidan, menguatkan sel, menjaga kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah ibu yang baru melahirkan.

ESP

Memberikan tenaga & memekatkan susu. Merupakan sumber Protein yang mengandungi 9 jenis asid amino perlu badan.

OSTEMATRIX

Kaya dengan kalsium. Ia membantu kita mengatasi masalah sembelit dan membekalkan kita kalsium yang mencukupi. Ibu yang menyusukan bayi memerlukan kalsium yang secukupnya supaya gigi tidak bergoyang dan tidak mudah sakit-sakit badan.

ALFAFA

Ia sangat penting untuk kita, wanita yang ingin bahagian intimnya sentiasa seperti anak dara kerana ia terkenal sebgai jamu moden. Ia juga bertindak sebagai milk booster. Banyak khasiat alfafa ni tau.

OMEGA GUARD

Omega Guard yang kaya dengan EPA dan DHA juga mengandungi Omega 3. Ia merupakan minyak ikan yang terbaik didunia. Omega Guard juga berfungsi sebagai anti inflamasi. Dalam masa yang sama sangat bagus untuk ketahanan badan dan untuk otak juga jantung.

Berminat nak dapatkan set berpantang moden terbaik Shaklee boleh hubungi Ebby sekarang atau boleh membuat belian atas talian dengan menekan Buy Now di bawah.


By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *