Image result for healthy home

Kebanyakkan orang melindungi bayi mereka dengan sistem keselamatan untuk kabinet dan tangga – namun pernahkah anda memikirkan tentang kesihatan dan kulit bayi yang mungkin terdedah dengan bahaya? Rumah kita boleh menjadi pangkalan banyak bahan kimia seperti makanan yang bercampur racun perosak, air minuman yang tercemar dan pencuci yang sarat bahan kimia. Berikan anak anda makanan dan persekitaran yang lebih bersih dengan tip-tip mudah ini.

Pilih produk organik
Pilih makanan organik yang mudah didapati. Bukti menunjukkan bahawa makanan organik menghasilkan lebih banyak mineral penting, nutrien dan Vitamin C
Gunakan air tulen
Sama ada anda membuat susu formula untuk bayi atau menyediakan makanannya, adalah lebih baik menggunakan air tulen yang bebas daripada bahan tercemar supaya sistem perkembangan bayi tidak dipengaruhi dengan logam berat, bakteria atau virus yang ada di dalam air.
Buang racun perosak daripada makanan
Bertentangan dengan kepercayaan biasa, mencuci buah-buahan dan sayur-sayuran dengan air atau garam tidak menyingkirkan racun perosak yang ada padanya. Belilah penyahtoksik untuk membuang bahan kimia pada makanan dan mencegah toksin daripada dipindahkan kepada bayi melalui susu ibu atau ditelan oleh kanak-kanak.
Steril botol susu, peralatan dan mainan
Sistem imun bayi tidak berkembang sepenuhnya sehinggalah mereka berusia sekurang-kurangnya 12-14 tahun, oleh itu adalah penting untuk melindungi mereka daripada terdedah kepada kuman berbahaya dan patogen dengan mensteril botol susu, puting, peralatan dan mainan mereka
Produk yang lembut pada kulit bayi
Pencuci dengan SLS (Sodium Loundry Sulphate) atau SLES (Sodium Laureth Sulphate) cenderung untuk merengsakan kulit halus bayi dan menyebabkan kekeringan, kemerahan dan keradangan. Pilihlah pencuci pakaian yang lembut dan mesra kulit dan sebaik-baiknya mesra alam juga.
Permukaan yang selamat dan berkilau
Vakum lantai dan cuci permukaan lantai dengan bahan pencuci yang mesra kulit dan terbiodegrasikan untuk mengurangkan pendedahan kepada bahan kimia, terutamanya apabila bayi mula merangkak
Image result for the shaklee difference

Air Get Clean®

 • Get Clean® Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya – termasuk sehingga 99% plumbum!
 • Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.
 • Air dan bumi yang lebih bersih dan lebih sihat.


Marilah kita meraikannya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

 • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
 • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
 • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air – dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
 • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula
Pilihan Bijak!
 • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
 • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
 • Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
 • Ringan dan mudah dibawa
 • Menjimatkan kos
Keunikan Shaklee
Selamat
 • Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air
 • Get Clean® Water mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).
Pintar
 • Hanya beberapa sen bagi satu liter air
 • Warga Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter, Get Clean® Water mampu memberikan air yang bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya anda patut menukar penapis. Tiada lagi ketidakpastian.
Berkuasa Tinggi
 • Lebih banyak air bersih pada setiap masa
 • Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis – dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan anda.
Mesra Alam
 • Memelihara kesejahteraan alam sekitar
 • Get Clean® Water menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f7fa86b2e550b949f824993846c68dba

Get-Clean Home Care System

BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUCT SHAKLEE

HUBUNGI EBBY : 012-956.9686 ATAU EMAIL KE ebby.shaklee@gmail,com


By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

2 thoughts on “Memastikan Rumah Selamat Untuk Anak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *