Turunkan Berat Badan Tanpa Perlu Berlapar

Setiap akhir tahun, kita tulis azam untuk tahun baru, pasti ada tersilit โ€œnak kurusโ€ atau โ€œnak kurang berapa kgโ€, tapi azam baru tu selalu kecudang. Kadang-kadang, turun sedikit tapi tidak bertahan malahan lebih berat dari sebelumnya. Itu yang membuat ramai yang putus asa dan tidak mampu meneruskan misi untuk kurus!

Pernah terdetik dalam hati, perlu kah sebenarnya kita berusaha untuk dapatkan indeks jisim badan atau BMI yang ideal?

BMI anda akan memberitahu anda sama ada berat badan anda sesuai untuk ketinggian
โ€“ Jika BMI anda adalah antara 25 dan 29.9, anda berlebihan berat badan.
โ€“ Jika BMI anda adalah 30 atau lebih, anda adalah obes.

Obesiti bukan sahaja pada rupa bentuk dan berat malahan ia meningkatkan risiko masalah kesihatan. Ia membuat seseorang individu itu sukar untuk bergerak dan bernafas.

Risiko Obesiti

Menjadi gemuk meningkatkan risiko seseorang mengalami banyak masalah kesihatan. Berikut adalah beberapa contoh:

  • Diabetes
  • Tekanan Darah Tinggi
  • Kolesterol Tinggi
  • Penyakit Jantung (termasuk serangan jantung)
  • Strok
  • Sleep apnea (gangguan di mana anda berhenti bernafas untuk jangka masa pendek semasa tidur)
  • Asma
  • Kanser

Menakutkan bukan!. Sebab tu tiada alasan lagi untuk kita berusaha capai berat badan yang sihat. Lebih lebih lagi bila umur dah meningkat. Kita tak keseorangan apabila percubaan yang kerap kali untuk turunkan berat badan tapi kecundang. Saya nak share kisah Puan Nurul Syuhada. Kisah puan ni menaikan semangat untuk cuba lagi tapi kali ini dengan bantuan supplement. Baca sampai habis ya!

BERJAYA TURUN BERAT BADAN TANPA PERLU BERLAPAR HANYA DALAM MASA SEBULAN.

Alhamdulillah, setelah berkali-kali bertangguh untuk berdiet & turunkan berat badan, kali ini saya katakan YA!  
Sebagai azam tahun baru bagi tahun 2023 untuk hidup lebih ringan & lebih sihat!.

Dalam masa 3 tahun ini, berat normal saya mencanak-canak naik sehingga 10kg iaitu dari 55-57kg naik ke 67kg. Disebabkan berat badan yang naik secara mendadak, saya mula jadi cepat penat, kurang aktif, bertambah-tambah selera makan, kitaran tidur saya mula terganggu dan yang paling ketara pastilah masalah pada pemakaian, habis semua baju dah tak muat!.

Pernah buat diet secara sendiri, tapi gagal, sebab kurangnya ilmu & galakkan. Sehingga saya diperkenalkan dgn program diet โ€œIF BERSAMA SET HELLO NEW YOU SHAKLEEโ€.

Saya ikuti program yang dianjurkan oleh super upline saya, iaitu Mami Anies, dalam projek IF FBM TCG 3.0, kami bersama-sama peserta lain, dengan niat dan tujuan yg sama utk menurunkan berat badan.

Pada mulanya saya langsung tak yakin untuk buat diet secara IF FBM ini kerana makan hanya sekali sehari. Tapi,bila saya betul-betul mengikut langkah-langkah yang diajar secara konsistent bersama pengambilan product SHAKLEE yang disaran.

Alhamdulillah, ternyata ianya berhasil, malah saya masih ada banyak lagi tenaga untuk bersukan dan saya dapat konsistent bersukan sekurang-kurangnya 10 minit setiap hari.

Ternyata setiap product SHAKLEE yang saya consume utk berdiet memang mendatangkan kesan dan hasil. 

Pengambilan ESP DAN CINCH setiap kali, semasa saya mulakan hari berpuasa Intermitten Fasting, Dan berbuka IF, ia sangat membantu saya untuk kenyang lebih lama, dan dapat mengawal nafsu makan yang berlebihan.

Alhamdulillah sangat-sangat membantu memberi saya tenaga dan kecukupan protein untuk terus kenyang sampai lewat petang.
LECITHIN dan OMEGA berfungsi memecahkan lemak dimana saya dapati proses pecah lemak di badan saya jauh lebih laju dan pantas berbanding jika tidak mengambilnya.
HERB-LAX adalah yang paling saya suka sekali,kerana setiap kali pengambilannya, saya tak perlu tunggu lama, keesokan paginya terus keluar hasilnya,ini sangat-sangat terbukti, saya dapat membuang dgn sangat lancar,segala toksin dan makanan yg berlebihan semua saya akan โ€œflushโ€ setiap pagi.

Sepanjang sebulan saya bersama program diet โ€œIF BERSAMA SET HELLO NEW YOU SHAKLEEโ€ saya berjaya menurunkan berat sehingga 5.5kg, banyak โ€œinch lossโ€ dan saya dapat kembali pada berat badan saya yang dulu.

Saya seronok sebab dapat amalkan gaya hidup dan pemakanan yang sihat dimana pada usia2 yang semakin meningkat ini banyak yang perlu dijaga.

Perkongsian Nurul Syuhada Abu
Credit : SUPERMOM SHAKLEE STORY


Rasanya lepas raya ni ramai sangat yang dah target untuk turunkan berat badan. Jadi jom sama-sama kita turunkan berat badan dengan sihat support daripada Hello New You Set Shaklee ni.

Hubungi Ebby dengan klik WHATSAPP EBBY untuk saya bantu mendapatkan produk Shaklee pada harga lebih jimat apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee.
Ebby juga boleh membimbing anda, cara pengambilan yang berkesan yang eksklusif untuk kesan yang lebih baik.

By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *