Dah hampir ke penghujung Syawal 1444H, tahun ni raya agak meriah selepas 2 tahun kita raya PKP, tahun lepas pula dengan raya TERKEJUT, Ebby pastu tahun ni ramai yang ternati-nanti raya kan tu hari.

Hari Raya dan ‘Open House’ pulak bagai isi dengan kuku dah jadi macam satu acara setiap tahun. Kalau dulu tahun 90-an seingat ebby kita nak jumpa majlis ‘Open House’ ni pon sangatlah rare tapi sekarang tidak jadi satu kelainan dah.

Sampai kan ada yang tertunggu-tunggu kenalan yang buat ‘Open House’ baru lah bertandang beraya. Macam Ebby sendiri, tak de buat majlis ‘Open House’ tetapi kalau kawan atau kenalan nak datang inform awal supaya ebby sediakan juadah bukan apa pernah jugak la alami cerita tak best waktu tinggal di Sepang dulu. Konsep siapa nak datang beraya, inform kalau kami free dan berada dirumah. InsyaAllah kami jamu makan.

Short story memandang kan kita orang geng-geng Shaklee tahun ni dapat BONUS sebelum raya memang meriah la kan masing-masing beraya tapi disebab kan cuaca di Malaysia sekarang agak panas, Ebby memilih untuk hadir ke rumah kenalan terdekat dan rapat sahaja. (Tak tahan panas)

Tapi untuk kami ala kadar persiapan raya kami. Baju raya pon 3 hari sebelum raya baru beli tau. Maklumlah anak baru mula sesi persekolahan 2023/2024 dan ebby tahun ni ada 5 orang anak yang bersekolah.

Tapi tahun ni yang best nya semua masak air tangan sendiri, start dari 30 hari di bulan Ramadan. Kuih Raya. Sajian Hari Raya. Ini memang bagi badan naik bagai di pam pam la kan tuk seminggu pertama tu.

Masuk minggu ke 2, Ebby dah start Puasa Ganti dan Puasa Enam (Puasa Sunat Syawal) so, dapatlah kawal balik makan. Raya tahun ni paling tak leh miss, Perfomance Drink. Pergi mana pon ebby hangkut.

Raya-raya jugak. Vitamin jangan tinggal. Makan pon berpada-pada. Korang masih banyak lagi ke jemputan Open House? jom la share Kisah Hari Raya Open House korang.

Kalau berminat nak dapatkan vitamin-vitamin Shaklee jangan lupa cari Ebby

By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *