Soy Protein

  • Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya.
  • ESP diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta kualiti protin yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan.
  • Kacang soya yang digunakan hanya mengandungi non-GMO (non-geneticallymodified organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • 850g (1 canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • ESP merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. 
  • Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. 
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Manfaat Protein
Kebaikan dan Manfaat utama Protein

🔹Awet Muda – Asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

🔹Baik untuk Kesihatan – Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoprosis dan sakit jantung.

🔹Baik untuk Prostat – Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

🔹Keremajaan Kulit– Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

🔹Pembekal Tenaga – Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

🔹Membaiki Pigmentasi – Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalh pigmentasi, kedutan dan usia tua.

🔹Membaiki Memori – Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksuaal dan rangsangan.

Protein Soya
Kepentingan Protein

  1. Protein adalah bahan utama dalam pembentukanpelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.
  2. Ia merangsang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein.
  3. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan pejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ.

Kenapa anda perlu memilih ESP Shaklee?

By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *