Perasan tak, akhir-akhir ini banyak jenama vitamin yang tumbuh macam cendawan kat pasaran Malaysia ni. Tengok sahaja di rak-rak serbaguna, kedai-kedai jamu di mall dan juga laman e-dagang tak kurang meriahnya.

Tapi kita kenalah menjadi pengguna bijak bagi mengelak dari terbeli produk yang bukan-bukan. Macam Ebby sendiri dah jadi pengguna Shaklee sejak 2010 sewaktu menyusukan anak ke 2. Tetapi mula mendaftar sebagai ahli pada tahun 2012. Kiranya dah 13 tahun menjadi pengguna setia.

Kenapa Ebby boleh sesetia ini dengan 1 jenama vitamin semestinyalah sebab kita tahu ianya terbaik. Bercerita sebagai pengguna bukanlah penjual semata-mata. Ouh untuk yang belum tahu, Ebby menjadi pengedar shaklee selepas 3 tahun menjadi ahli bermaksud selepas 5 tahun menggunakan hampir semua produk Shaklee ni tau.

Hari ni, Ebby nak share 5 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Malaysia

1. Landmark Study

Shaklee satu-satunya company yang berani mengambil risiko dan buat ‘Landmark Study’ bagi membuktikan secara saintifik kesan positif pengguna atas satu tempoh jangka masa (minimum 20 tahun) terhadap produk Shaklee. Kenapa Landmark Study ni penting? Sebab Shaklee nak buktikan keberkesanan Shaklee bukan sahaja short-term, malah ianya selamat digunakan dalam tempoh berpanjangan. Terbukti pengguna Shaklee lebih rendah risiko untuk mendapat pelbagai penyakit.

2. Jenama Kukuh dan Selamat Diambil

Shaklee telah bertapak di Malaysia sejak tahun 1988 bermakna sudah masuk 35 tahun. Setiap produk adalah hasil kajian dan penyelidikan saintis hebat dan bertauliah. Shaklee mempunyai Scientific Advisory Board Member tu Pemenang Nobel Prize tau! Boleh google siapa Dr Elizabeth Blackburn. Shaklee satu satunya company yang mempunyai 3 perbezaan ini.


Always safe
 1. Menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap ramuan botani yang baru untuk logam berat, racun serangga atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain.
 2. Lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan bagi setiap produk.
 3. Produk Shaklee confirm tidak mempunyai bahan-bahan yang berisiko beracun kepada badan dan bumi. Contoh: Triclosan, SLS, SLES, Propylene Glycol dan lain-lain. Boleh refer gambar.
Jadi apa apa yang berisiko, better elakkan.
Memang pada certain level, ada bahan-bahan ini dibenarkan untuk diletakkan dalam produk. But, how about long term effect?
Banyak company menggunakan bahan semulajadi dalam produk mereka namun masih menggunakan pengawet, pemanis tiruan, bahan kimia yang berisiko. Hanya Shaklee sahaja yang berani declare 100% guarantee safe to use.
Always works
 • Lebih 100 laporan saintifik diterbitkan.
 • USD300,000 dilaburkan untuk ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
 • Kajian Landmark Study dijalankan dengan kerjasama penyelidik dari University of California Berkeley yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil Shaklee mempunyai kesihatan lebih baik daripada mereka yang mengambil vitamin jenama lain atau tidak mengambil supplement langsung.
Always green
 • Tiada campuran benda asing dan benda tiruan
 • Tiada filler tersembunyi
 • Tidak diuji ke atas haiwan
3. Pilihan utama untuk atlet kelas dunia

Atlet terhebat, ahli sukan Olimpik dan pengembara dunia mengakui kehebatan supplement Shaklee dalam memberi tenaga dan membantu mereka memperolehi pencapaian luar biasa. Mereka telah memenangi lebih 100 pingat emas, perak dan pingat gangsa.


Ni antara nya:


Gary Hall Jr.
 • 30 pingat emas
 • 31 pemegang rekod dunia
Billy Demong
 • Winter Olympic gold medalist
NASA (1993)
 • Shaklee menghasilkan dan membekalkan AstroAde iaitu minuman penghidratan khas untuk para angkasawan Shuttle
Daedalus (1987)
 • Penerbangan dengan kuasa kayuhan manusia yang pertama menyeberangi Laut AegeanOuh, sebelum terlupa bagi yang belum tahu Julian Yee juga merupakan salah sorang atlet Malaysia yang Powered by Shaklee tau


4. Setiap Produk Shaklee adalah HALAL dan diluluskan oleh KKMHALAL
Mencari yang halal itu fardhu bagi setiap Muslim. Ini adalah kerana apa yang kita makan bakal menjadi darah daging kita kan.
Produk Shaklee telah pun mendapat Sijil Halal daripada Islamic Services of America (ISA). ISA ni adalah satu organisasi yang bertanggungjawab memberikan sijil halal di Amerika. ISA adalah unik kerana ia diiktiraf sebagai ‘pensijil’ yang sah untuk produk dan bahan-bahan yang memerlukan pensijilan Halal di seluruh dunia.


Selain itu ISA juga diiktiraf secara global di lebih 70 buah negara. Dan paling best, ISA diiktiraf oleh JAKIM semenjak tahun 1982 lagi.

JAKIM tidak mengeluarkan sijil halal untuk produk-produk yang dihasilkan diluar negara Malaysia kerana JAKIM hanya boleh melakukan pemeriksaan status halal hanya untuk kilang-kilang pengeluar di dalam Malaysia sahaja.

Walaubagaimanapun, JAKIM mengakui dan mengiktiraf badan-badan Islam terkemuka di luar negara yang boleh mengesahkan dan menjamin produk-produk keluaran di luar negara tersebut adalah halal untuk digunakan oleh umat Islam di negara tersebut dan juga halal untuk pengguna Islam di seluruh dunia.


Maka, Sudah Terbukti Produk Shaklee adalah Dijamin Halal dan Diiktiraf Halal oleh JAKIM melalui Badan-badan Islam Luar Negara Yang Diiktiraf!

Halal ShakleeKKM
Terlalu banyak produk beracun di pasaran. Pastikan produk yang dijual benar-benar mendapat kelulusan bertulis KKM bukan acah-acah baru nak mohon


5. Keberkesanan Produk Itu Sendiri


Ebby dah rasa dan alami perbezaannya. Bermula dari mengandung, kemudian berpantang dan menyusukan anak yang kedua sehingga kelima. Dan masih setia dengan vitamin-vitamin Shaklee sehingga sekarang. Seisi keluarga Ebby telah menggunakan produk Shaklee.


Sekarang Ebby sedang konsisten makan Set Kurus Shaklee. Korang kena try tau. Jom sama-sama turunkan berat badan sebelum Raya ni.
Tahukah anda, beli produk Shaklee untuk makan sendiri pun berpeluang mendapat bonus, apatah lagi yang buat bisnes siap boleh dapat Duit Raya Awal, lagi la berkepuk-kepuk duit bonus yang dapat. Ebby mengalu-alukan anda semua untuk join bisnes Shaklee dengan group Su.


Model perniagaan yang memberi pilihan kepada orang ramai untuk bekerja dari rumah, memperolehi pendapatan yang sihat dengan membantu orang lain. Bayangkan sebuah perniagaan di mana anda boleh mendapat ganjaran kewangan, trip mewah dalam dan luar negara serta pengiktirafan dari syarikat bagi setiap pencapaian anda.

Setiap orang boleh buat pilihan masing masing. Bukan Ebby nak cakap jenama lain tidak bagus, tapi Ebby ada sebab yang kuat kenapa Ebby setia memilih Shaklee. Inilah antara sebab-sebabnya dan semestinya kerana Shaklee ni merupakan syarikat pengeluar Supplements Terbaik Malaysia.


“Antara kereta yang sudah diuji keselamatannya dengan yang belum, mana satu pilihan kita? Kenapa nak merisikokan diri memilih yang tak diuji, sedangkan yang dah diuji jauh lebih baik dan berbaloi.”

Tukar Jenama Vitamin Anda Boleh Mengubah Hidup Anda!

Boleh hubungi Ebby klik 019-6966605 atau klik gambar dibawah. 

By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *