Pelbagai manfaat multivitamin telah diiklankan antaranya dapat mengurangkan risiko untuk mengidap penyakit jantung, kanser dan dapat mengurangkan masalah kemerosotan kognitif.

Multivitamin: Nutrisi Penting Untuk Kesihatan Optimum

Sudah menjadi lumrah manusia secara azalinya inginkan sesuatu yang ‘mudah’ dan menyenangkan. Kadang-kadang kita berkata kepada diri sendiri “untuk menjaga saraf penglihatan, aku kena pastikan aku mengambil Vitamin A dan untuk itu aku kena makan lobak merah ataupun tomato…” atau “aku kena makan kerang / bayam hari ini sebab aku memerlukan mineral (zinc)…” (“oh!! Kenapa aku sangat skema?”)

Oleh yang demikian, wujudlah apa yang dikenali sebagai Multivitamin. Multivitamin adalah penyelasaian kepada masalah-masalah di atas. Sebiji pil multivitamin dapat membekalkan lebih 20 jenis micronutrient yang diperlukan oleh badan. Malah perlu untuk semua rakyat Malaysia tanpa mengira matlamat berat badan, daripada usia kecil sehinggalah warga emas.

10 Sebab Mengapa Kita Perlu Mengambil Multivitamin Setiap Hari

  • Nutrien yang mencukupi ketika menurunkan berat badan
  • Faktor masa / kesibukan
  • Nutrisi yang musnah akibat dimasak
  • Stress (tekanan perasaan sebagai pelajar/kerja)
  • Kualiti makanan semakin rendah
  • Pencemaran alam sekitar
  • Tabiat makan memilih (rubish food)
  • Tahap penyerapan nutrien rendah
  • Harganya yang murah
  • Role model kita
Kesan Kekurangan Mikronutrien

Itulah antara 10 sebab munasabah mengapa kita memerlukan multivitamin dalam diet seharian kita.

Adakah rakyat malaysia mengambil mikronutrien yang mencukupi setiap hari?

Buat yang telah mengamalnya sangatlah bagus, dan boleh teruskan pengambilan multivitamin setiap hari. Buat mereka yang belum ebby nak kenalkan multivitamin shaklee kini berwajah baru (Formula Baharu dan Dipertingkatkan).

Dulu Vitalea Iron Tablet Now Vita-Lize
Kebaikan Pengambilan Multivitamin Setiap Hari
Siapa Perlu Ambil Vita-Lize
Nutrisi Penting Untuk Kesihatan Optimum
Dan semetinya inilah kelebihan Vita-Lize Shaklee

Buat mereka yang belum, jadi orang pertama untuk grab Vita-Lize nanti. Setiap rakyat Malaysia seharusnya memiliki sebekalan multivitamin dalam beg tangan (buat yang wanita), beg bimbit (buat lelaki tampan dan maskulin), dan beg sekolah (buat adik-adik yang masih belajar). Semua orang harus memilikinya, dan ia tidak terhad untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan atau yang mempunyai masalah kesihatan sahaja!

Yang berminat untuk tahu lebih detail mengenai produk atau ingin menjadi salah seorang dari bisness partner Ebby, boleh hubungi Ebby atau boleh terus register keahlian SINI

By EbbyRich

Seorang isteri dan ibu kepada 4 orang puteri dan seorang putera yang ingin membantu orang ramai untuk membantu lebih ramai orang untuk lebih sihat disamping menjana pendapatan bersama-sama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *